petak, novembar 05, 2004

Favicons, šta to beše?



Uvek mi srce zaigra a usne se razvuku u blagi osmeh kada nađem nešto interesantno na Internetu. Tako je bilo i kada nabasah na sajt Daniel Burke-a, interface designer-a i jednog od vodećih ljudi kompanije SilverOrange, kompanije čiji je možda, najpoznatiji projekat novi vizuelni identitet Mozilla-inih proizvoda, Firefox-a i Thunderird-a.

Jedna od hobija gosin Burke-a je sakupljanje kvalitetnih favicon-a. Za one koji ne znaju, favicon je sličica koja se pojavljuje u address bar-u, ispred adrese sajta.

Klikni here i pogledaj koji su favicon-i po njemu dobri. Takođe, na ovoj strani se može poslati komentar ili predlog favicon-a a, koliko vidim, ova strana veoma popularna što pokazuje i kvalitet poslatih predloga.

Još nešto interesantno za ovaj sajt je i njegov naziv, Delta Tango Bravo. Naime, ove tri reči su u stvari reči ili inicijali internacionalnog alfabeta radio operatera. Na strani na kojoj je Daniel Burke objasnio kako je dao ime svom sajtu-blogu, posetioci šalju preporuke za moguće nazive sajtova sa kombinacijom reči pomenutog alfabeta.

Alfa Quebec Yenkee ili Zulu Sierra Romeo?

No comments: